10 nov. 2021 – Frykt ikke pesten – stol på Herren!

Elias ber – og det blir tørt – han ber igjen, og det kommer regn. Og han var under samme kår som oss!

Forrige innlegg var ikke for å skremme. Heller at vi som troende må løfte vår troens skjold – og kjempe! Men vi bør ikke være blind for hvilken våpen den onde bruker mot oss – men jeg snakket og ba sammen min bønnevenn i Nord – og da skjønte jeg at jeg måtte tro – og bekjente Guds Ord. For Ordet sier:

«Dere er av Gud, mine barn, og har seiret over dem; for han som er i dere, er større enn han som er i verden.  De er av verden; derfor taler de av verden, og verden hører dem;  vi er av Gud; den som kjenner Gud, hører oss; den som ikke er av Gud, hører oss ikke. På dette kjenner vi sannhetens ånd og villfarelsens ånd.» 1 Joh. 4:4-6

Dette sier mye – vi har en større kraft i hver og en av oss – til å kunne bekjempe hva som helst, om du bruker troen din. Men troen må brukes – ved trening – og man må også tåle å gjøre feil – selv å profetere feil. Gjennom å lære, så blir man stødig i troen.

Det var en mann og en kvinne, begge fra Norge, de gikk på en bibelskole i Danmark – for mange år siden, men savnet gulost og brunost. Så de ba til Gud om å få det – mens noen på bibelskolen gjorde litt narr av dem – men læreren sa, la de tro det. Og en dag – så kjørte inn en bil på gården, foran bibelskolen – og hadde med seg 2 oster, en gul og en brunost – på hver 50 kg – som han avleverte til bibelskolen – til de som ba. Husk! Gud hører alltid, når du ber i Jesu navn! Men Ordet maner deg også til å være tålmodig. Fordi bønnesvarene kommer ikke alltid med en gang. Bare når du er i behov for raske bønnesvar – i en situasjon – så vil også Gud dukke opp tidsnok – om du tror, og ikke gir opp! Mange bønnesvar har opphørt – fordi man ikke fikk bønnesvarene raskt nok – og da stoppet troen – og da kunne heller ikke Guds engler oppfylle ditt bønnesvar. Husk! Gud kommer tidsnok – men aldri på den måten du tror – fordi Han ønsker at du skal tro på Ham – uansett situasjon, og stole på Ham, og vite at Han beskytter deg og tar vare på deg.

Kom Gud med ett bønnesvar en gang på en spesiell måte – så kan du garantere at Han ikke gjør det neste gang! Gud kopierer stort sett ikke seg selv – men har alltid orginale løsninger på lager.

Men vantro og tvil er troens store fiender – som Jakob sier:

«Men dersom noen av dere mangler visdom, da bede han Gud, han som gir alle villig og uten onde ord, og den skal gis ham.  Men han be i tro, uten å tvile; for den som tviler, ligner havsbølgen, som drives og kastes av vinden.  For ikke må det menneske tro at han skal få noe av Herren, slik en tvesinnet mann, ustø på alle sine veier» Jak. 1:5-7

Derfor maner Bibelen oss å tro der vi er – og begynne med enkle bønner – og enkle bønnesvar. Se og lær!:

 «I kraft av den nåde jeg har fått, sier jeg til hver enkelt av dere: Gjør deg ikke større tanker enn du bør, men bruk din forstand og vær sindig! Hver og en skal holde seg til det mål av tro som Gud har gitt ham.» Rom. 12:3.

Alle har tro – noen virker sterkt i tro med en gang – de skjønner troens natur – men det betyr ikke at vi andre ikke har tro. Jo, men du må tro – du må ta sjanser – og sette din lit til Gud – så vil Han holde sine løfter.

Når det gjelder vaksiner og de som sprer luften full av virus og død – så tenk etter på hvordan Paulus forholdt seg til det:

«Paulus hadde sanket sammen en haug med kvister og lagt på bålet. Da krøp en orm ut på grunn av heten, og den bet seg fast i hånden hans.  Da innbyggerne så dyret henge ned fra hånden hans, sa de til hverandre: «Den mannen er sikkert en morder, siden rettferdighetens gudinne ikke lar ham leve, enda han er reddet fra havet.»  Men Paulus ristet ormen av seg og inn i ilden uten å ha mén av det. De ventet bare at han skulle hovne opp eller straks falle død om. Da de hadde ventet lenge uten å se at det skjedde noe uvanlig med ham, slo de helt om og sa at han måtte være en gud.» Ap.Gj. 28:4-6.

Paulus levde etter prinsippet i Jakobs brev:

«Elia var et menneske under samme kår som vi; da han bad om at det ikke måtte regne over landet, falt det ikke regn på tre år og seks måneder. Så bad han på ny, og da gav himmelen regn, og jorden bar igjen sin grøde.» Jak. 5:17-18

Jakob var på samme nivå som oss – tenk det! Min stefar – er ganske ulærd, har ikke gått bibelskole – men han hadde en enkel barnslig tro – så borettslaget skulle ha felles grilling – og så kom regnet – det nærmet seg sakte – men var enda ikke nådd frem. Da gikk min stefar på terrassen – og løftet hendene mot himmelen – og ba – og trodde – og så kom regnet frem til der han hadde bedt – og stoppet der – på fremsiden av huset – var det som en åpen himmel – der de grillet – hele kvelden – mens det regnet rundt dem.

Så la oss se på løftene:

«Og han sa til dem: «Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alle mennesker! Den som tror og blir døpt, skal bli frelst; men den som ikke tror, skal bli fordømt. Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, og de skal ta slanger i hendene; og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. De skal legge hendene på syke, så de blir friske. Etter at Herren Jesus hadde sagt dette til dem, ble han tatt opp til himmelen og satte seg ved Guds høyre hånd. Men de gikk ut og forkynte overalt, og Herren selv virket med og stadfestet Ordet gjennom de tegn som fulgte.»» Mark. 16:15-20

Om luften er full av dødelige og skadelige bakterier – så hva så? Gud har ikke gitt oss fryktens Ånd – men troens Ånd! Og Paulus etterlevde løftet, fordi han visste at det var ett løfte til alle. Så stå opp – bekjenn Guds Ord – bekjenn egen tvil og vantro – og så bekjenn løftet i Ordet. Som Ordet sier:

Den som sitter i Den Høyestes ly
        og bor i Den Allmektiges skygge,
      han sier til Herren: «Min tilflukt og borg,
        min Gud som jeg setter min lit til!»

      Ja, han berger deg fra jegerens snare,
        fra pest som legger øde
.
      Han dekker deg med sine fjær,
        under hans vinger finner du ly.
        Hans trofasthet er skjold og vern.
      

Du skal ikke frykte for nattens redsler,
        for pilene som flyr om dagen,
     for pest som sniker seg fram i mørket,
        for sott som herjer ved middagstid.

      Om tusen faller ved din side,
        ti tusen ved din høyre hånd,
        så skal ikke ulykken nå deg.
    

 Du skal bare være vitne til det
        og se at de ugudelige får sin lønn.
      For du sier: «Herren er min tilflukt.»
        Den Høyeste har du gjort til din bolig.
    Du skal ikke rammes av noe vondt,
        og ingen plage skal nå ditt telt.
    

For han skal gi sine engler befaling
        om å bevare deg på alle dine veier.
    De skal bære deg på hendene,
        så du ikke støter foten mot noen stein.
     På løve og orm skal du trampe,
        ungløve og slange skal du trå under fot.
    «Jeg berger ham, for han holder seg til meg;
        jeg gir ham ly, for han kjenner mitt navn.
    Når han kaller på meg, svarer jeg;
        jeg er med ham i nød og trengsel,
        jeg frir ham ut og gir ham ære.
    Jeg metter ham med mange dager
        og lar ham se min frelse.»

Husk på – at de som er med oss – er større enn de svake grunnkreftene i verden -som er med dem – tenk på hva David gjorde med den stortalende kjempe Goliath – fordi han hadde mot og tro – sånn er du mot det globalistiske systemet – du kan bare «kaste en stein» – rope i Ånden – og se at store fjell beveger seg – fordi Han som støtter deg, er så mye, mye større. Og om onde ånder står det:

«Du tror at Gud er én; du gjør vel; djevlene tror det også og skjelver» Jakob 2:19

Egentlig er det de som frykter deg – så la deg ikke friste til å bli redd de – for de kan ikke skade deg! Du er under blodets beskyttelse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s