22 Nov. 2021 – En lovsang fra Himmelen

Her i Vesten, så kan det virke som folk forgår av frykt, dvs. av den minoriteten som skjønner hva som foregår rundt dem nå. Også mange våkne kristne kan kjenne dette på kroppen – og kan daglig bekymre seg for hvordan vaksinetvangen nærmer seg. Og da har Gud gitt oss våpen – til å bekjempe satan og alle hans onde piler.

En av de mektigste – er Lovsang. En søster i Herren – som lever nær Herren – delte da denne sangen med meg, og jeg ble rikelig velsignet – jeg opplevde den oppmuntringen jeg akkurat trengte det, på det Bibelen kaller «den onde dag», Ef. 6:13 – og etter sangen, så snudde alt, først ringte min forbeder fra Nord, rett etter at jeg hadde hørt sangen flere ganger – jeg tror han hadde noe han ville gi meg – men så ble mobilkontakten brutt, og da han ringte igjen, var min mobil på lydløs, så vi fikk ikke mer kontakt den kvelden/natten – men han ga seg ikke – og ringte dagen etter – og så forløste han Guds kraft som traff meg kraftig, og en byrde forsvant – All ære til Jesus!

Her er sangen – fra Herren – til deg – om du enn er som ett Støvkorn, både ovenfor det mektige himmelrommet Han har skapt, og ikke minst Han selv, som er mye større – så har Herren sett deg, og tenker på deg hvert ett sekund:

Støvkorn

Hun som skrev ned sangen – var på vei til å sovne, eller sov, da Herren vekte henne og ba henne skrive en sang – men hun var trøtt – og ba Herren vente til dagen etter – men Herren ga seg ikke, og da sto hun opp – skrev hun ned sangen på 5 minutter, som da bare «plompet» ned til henne – og fikk akkorden sangen skulle begynne med – den er nok ikke spilt i et lydstudio – men likevel av meget bra kvalitet, men om du kjører den med hodetelefoner – så får du nok best utbytte av den.

Lovsangen og dens herlighet

Det var i 1988 – så holdt Ulf Ekman ett profetisk møte på Borg Kristne senter. På den tiden var jeg ufrelst – og jeg ble faktisk bedt til å være med på det møtet, men pga ulike ting som skjedde, så ble jeg ikke med – isteden ble jeg noen uker senere med på en konsert i Fredrikstad – hvor Jerusalem holdt konsert – og der ble jeg frelst.

Senere fikk jeg kassetten fra møtet til Ulf Ekman, som jeg dessverre ikke har nå. Og han profeterte over menigheten hele møtet – bla. avslørte han hor, og synd i lederskapet – og pekte på han som burde være hyrde (de hadde 5 ledere, og de 4 andre ville ikke gi han hyrdeansvaret) – denne hyrden startet senere Zoe, som pastor. På slutten av møtet – når Guds kraft var mektig – så spilte de sangen «Se vår Konge» – en krigssang, om vår strid.

Ulf Ekman har ingen sangsstemme – men han var så fylt av Ånden, etter å ha profetert i Guds kraft hele møtet – så han bare sang som en «galning» med i denne sangen – og da bare ble jeg oppfylt av Ånden – for den frihet han virket i – lovsangerne sang da svakt i bakgrunnen.

Senere ga jeg kassetten til ett ektepar som var med i ett tradisjonell sammenheng – og da falt Ånden over de – så selv barnet deres begynte å danse – det ble smittsomt. Du skjønner – du kan si hva du vil om Ulf Ekman – men han var en mektig Guds mann i sin tid, om enn ikke perfekt – så skjønte han Guds kraft, og det å kunne forløse det, og hadde en god forståelse for det profetiske. Egentlig er det ett tap for Guds rike, at han nå har gått inn i frafall i den katolske kirken.

Da jeg gikk på bibelskolen, dette var vel i 1989/90 – på den tiden hvor jeg ikke var så veldig fri eller frimodig, ble vi sendt ut en helg som ett team, for å evangelisere – så dro vi til en liten by i Sverige – og vi skulle alle dele noe. Men på den tiden var jeg ikke så trygg på det å høre Guds stemme – så jeg var ganske så nervøs. Men vi begynte med lovsang – og vi fortsatte med lovsang over en lengre tid, så i min ånd – så fikk jeg syn på at det kom ned flere og flere engler – som fylte opp plassen og Guds kraft og nærhet økte – englene kom pga lovsangen – fordi vi æret Gud. Da plutselig visste jeg hva jeg skulle dele – det bare falt ned i meg – og jeg gikk opp og delte.

Mange lurer på hvordan man skal få vekkelse. Ja, det er bare å samle seg 5-6 stykker (du kan også begynne med 1 eller 2, etter Matteus 18:20) – og ha en gitar (man må heller ikke det, men det er bra å ha) – og alle må være sulten på Gud – og så spille og prise Herren. Og aldri gi seg – før du får ta del av Hans herlighet – for når Guds kraft faller, så opphører diskusjoner og intellektuell kaos blir lagt ned, under lydigheten mot Korset. Kjødet får mindre å si – mens Herrens Ånd i din ånd – vil da ta over! Er det ikke det vi vil og ønsker?

De lovsang – så var de i himmelen

Det var det som skjedde med en klasse på en kristen skole, mener det var i Sverige, for en del år siden. De kom om morgenen – og det virket som de fleste var i dårlig humør – som det lå noe tungt over alle. Så de tok gitaren – og lovpriste Herren. Det som skjedde da – hadde ingen forventet. Guds kraft falt så kraftig – at 5 eller 6 av barna ble slått ut i Ånden – de ble tatt med til Himmelen – en sparket fotball med en engel – en annen løp ved siden av Jesus, som da red på en hvit hest – og noen av barna møtte hverandre og kjente hverandre igjen der oppe.

Guds Ord – opphøyer lovsang

Det finnes ingen grenser – for hva som kan skje – om du gir alt til Jesus! Og lovsang er «snarveien» til Guds herlighet – du åpner sittet og kommer inn i Ånden, der Herren regjerer!

«Halleluja! Syng en ny sang for Herren, syng hans pris i de frommes forsamling! La Israel glede seg i sin skaper, og Sions barn fryde seg i sin konge! De skal prise hans navn med dans, lovsynge ham til tamburin og sitar.

For Herren har behag i sitt folk, han pryder de nedbøyde med frelse. De fromme skal fryde seg i herlighet. De skal juble på sitt leie. Lovsang for Gud er i deres munn og et tveegget sverd i deres hånd, for å fullbyrde hevn over hedningene, straff over folkene. De skal binde deres konger med lenker og deres fornemme menn med jernbånd. De skal fullbyrde over dem den dommen som er skrevet. Dette er til ære for alle hans fromme. Halleluja!» Sal 149:1-9

Når du lovpriser Herren, så driver du også med krigføring – fordi de gir kraft til englene, som Gud har satt til å vokte deg – samtidig som du kan forløse flere, til å stride inn i åndeverdenen. Dette her er profetisk på hvordan du kan vinne en strid – uten en gang å løfte en finger, bare vandre i tro – og ved å lovsynge Herren – for når fienden kommer på en vei mot deg, så vil han måtte flykte på 7 veier, 5 Mos. 28:7.

Bildetekst: Lovsang er ett våpen

Se hvordan Josjafat gikk frem når en stor fiende dukket opp:

«………..Du vår Gud, vil du ikke holde dom over dem? For vi har ikke styrke nok til å stå imot denne store hæren som kommer mot oss, og vi vet ikke hva vi skal gjøre. Men til deg er våre øyne vendt.  Og hele Juda sto der for Herrens åsyn, selv deres små barn, deres koner og deres sønner.

Da kom Herrens Ånd over levitten Jahasiel, sønn av Sakarja, sønn av Benaja, sønn av Je’iel, sønn av Mattanja, en av Asafs sønner, midt i forsamlingen. Og han sa: Hør etter, hele Juda og dere Jerusalems innbyggere og du kong Josjafat! Så sier Herren til dere: Frykt ikke! Denne store hæren skal dere ikke være redde for. For denne krigen er ikke deres, men Guds. Dra ned mot dem i morgen! Da drar de oppover Hassis-bakken, og dere kommer til å møte dem ved enden av dalen midt imot Jeruel-ørkenen. Men det er ikke dere som skal kjempe her. Dere skal bare stille dere opp og stå og se den frelse Herren vil gi dere – dere fra Juda og Jerusalem. Frykt ikke og vær ikke redde! Dra ut mot dem i morgen, og Herren skal være med dere. Da bøyde Josjafat seg med ansiktet mot jorden. Og hele Juda og alle Jerusalems innbyggere falt ned for Herrens åsyn og tilba Herren2Krøn 20:12-18

Og de fikk se resultatet av deres tro, tillit og lovsang:

«.….Og han rådførte seg med folket og stilte opp sangere som skulle love Herren i hellig skrud, mens de dro ut foran den væpnede hæren. De skulle synge: Lov Herren, for hans miskunnhet varer til evig tid!  Og da de begynte med sine fryderop og lovsanger, lot Herren noen som lå i bakhold angripe Ammons barn og Moab og folket fra Se’ir-fjellet, som var kommet mot Juda. Og de ble slått.

Ammons barn og Moab vendte seg mot folket fra Se’ir-fjellet og hogg dem ned og ødela dem. Og da de hadde gjort ende på folket fra Se’ir, hjalp de alle til med å ødelegge hverandre. Da Juda kom opp på høyden der en kunne se ut over ørkenen, og så seg om etter hæren, fikk de se dem ligge døde på jorden, ingen var sluppet unna.» 2Krøn 20:21-24

Den gamle pakt er skyggebilder av det nye, derfor er dette noe vi kan lære av. Og lovsang vil pløye åndeverdenen og skremme de demoniske fyrstene og åndene – nok til at det kan bli deres ende, og de mister sin innflytelse. Ofte stopper vi for raskt – når vi lovsynger – fordi vi heller vil sitte og prate og ha kaffepauser. Fordi vi ikke er sultne på Gud – så får vi heller ingenting! For min del – jeg vil heller sitte i Guds herlighet – og sitte der lenge – enn å få en million kroner. Guds herlighet kan ikke byttet mot noe av det som er på denne jorden – om du da har fått smak på det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s