26 mars 2022 – Amerikansk oberst: Ukrainske soldater gjemmer seg blant sivile

Pensjonert oberst og tidligere Pentagon-rådgiver Douglas Macgregor hevder at den ukrainske hæren aktivt gjemmer seg blant sin egen sivile befolkning – på samme måte som islamistiske militante som har brukt sivile menneskelige skjold i Midtøsten.

Artikkel hentet her.

Når Fox News-verten Stuart Varney under intervjuet hevder at Russland angrep ukrainske atomkraftverk og spør hva som er «strategien bak dette», blir han raskt irettesatt av Macgregor.

– Strategien var ikke å angripe atomkraftverk eller kraftnett. Tvert imot har Russland vært veldig forsiktig med å ikke skade strømforsyningen og ikke skade kommunikasjon eller noe annet som er nødvendig, for eksempel vannforsyning.

« Men det vi ser nå er at russerne har drevet det som er igjen av den ukrainske hæren til å søke tilflukt i tett befolkede områder og byer, fordi de ikke lenger kan bevege seg fritt fordi de mangler logistisk infrastruktur og luftforsvar,» sa han.

Macgregor mener også at ukrainske styrker bevisst bruker den samme strategien som islamistiske terrorgrupper i Midtøsten lenge har gjort – nemlig å gjemme seg blant sivile og bruke dem som menneskelige skjold.

– De omgås nå lokalbefolkningen omtrent som vi har sett i Midtøsten da vi kjørte ut islamistene, de løp inn i byer, brukte mennesker og sivilbefolkningen som skjold, og prøvde å unngå å bli. Jeg tror det er i utgangspunktet det som skjer i dag med befolkningen som brukes av de ukrainske styrkene for å unngå utslettelse.

Fox News-verten fremhever videre Tsjetsjenia-krigen og byen Grozny, som i stor grad ble ødelagt i dette, og spør om Putin nå også vil ødelegge Ukraina, noe macgregor anser som usannsynlig.

– Faktum er at han har jobbet veldig hardt for å ta det med så lite skade som mulig, sier Macgregor, som la til at han personlig ble overrasket over hvor lite skade russerne forårsaket under invasjonen, og at skaden er langt mindre enn da USA invaderte Irak.

Den tidligere Pentagon-rådgiveren er overbevist om at russiske tropper er i ferd med å ødelegge den ukrainske hæren fullstendig, og at president Volodymyr Zelenskyy utsetter et uunngåelig nederlag, og dermed setter sivilbefolkningen i unødvendig risiko.

«Jeg ser på Zelensky som en marionett, og han setter store deler av sin egen befolkning i unødig risiko. For å være ærlig, er det meste av det som strømmer ut av den ukrainske siden avvist som ligger innen 24-48 timer. Påstander om flyplasser blir tatt og repossessed og så videre. Dette er alt. Dette har aldri skjedd.

«Jeg ser ikke noe heroisk ved den mannen i det hele tatt. Det mest heroiske han kan gjøre nå er å akseptere virkeligheten og akseptere et nøytralt Ukraina. Det ville være en god løsning for både OSS og Russland. En buffersone som begge sider ønsker. Men han har fått beskjed om å fortsette slik, og det er tragisk for alle som nå blir tvunget til å gå gjennom dette, avslutter Macgregor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s