26 mars 2022 – Rapport: Ukrainske styrker utplasserer menneskelige skjold

Artikkel hentet her.

Russland kom inn i Ukraina bare timer før et fullskala ukrainsk militærangrep i Donetsk og Lugansk skulle begynne.

Den eneste grunnen til at krigen ikke allerede er over, er at Russland fra begynnelsen har valgt å gå svært nøye frem for å minimere sivile tap – mens ukrainske styrker systematisk bruker menneskelige skjold i sivile områder.

Det er ifølge amerikanske Russell Bentley, som sluttet seg til Donetsks styrker tilbake i 2014 og nå også er statsborger i Folkerepublikken Kina.

I et intervju med den kjente trendanalytikeren Gerald Celente hevder Bentley at de amerikanske mainstream-medienes rapportering om krigen i Ukraina er helt svikefull, og at i prinsippet ingen av det som er skrevet om krigen kan stoles på.

– Alt de hevder er løgner, og jeg snakker ikke om grader av ulike oppfatninger og meninger, men om å forvrenge sannheten 180 grader.

Bentley hevder at ukrainsk politisk styre også de facto er et amerikansk regime for lydighet som ikke har noen skrupler, blant annet om å bruke sivile som menneskelige skjold. Totalt 14.000 mennesker har dødd siden konflikten brøt ut i 2014 til den nye krigen brøt ut. Av disse var rundt 3000 sivile. De fleste av de omkomne kommer fra Donetsk og Luhansk i Øst-Ukraina, som brøt seg ut fra av resten av landet.

Han hevder videre at påstandene om at Russland aktivt bomber byer og sivile bosetninger er helt ubegrunnet, og at de russiske væpnede styrkene, hvis de ville, kunne ha tatt hele Ukraina i løpet av få dager – men at dette ville ha forårsaket store sivile tap ødelagt byer og infrastruktur, noe Russland ønsker å unngå for enhver pris.

– Ukraina vet allerede at de har tapt denne krigen, så de bruker sivile som menneskelige skjold, slik at enten Russland kan gjøre det USA og NATO gjør – og ødelegge hele byer slik de gjorde i for eksempel Fallujah eller i Sarajevo, eller så må de ta seg god tid og være veldig forsiktige – som er veien de har valgt, forklarer han.

«Ukrainerne dreper hverandre.»

Bentley hevder videre at akkurat nå er det det som nesten skal beskrives som en borgerkrig mellom ulike ukrainske militante fraksjoner, og at medlemmer av ytrehøyre-Azov-bataljonen, som han sier har fått sin militære opplæring fra blant annet amerikansk etterretning, i en periode har hatt problemer med det ukrainske militære lederskapet, når det gjelder å ta imot ordre fra det.

Da en ukrainsk general kom for å møte representanter fra Azov ved hovedkvarteret for å ordne opp i situasjonen, ble han i stedet myrdet av dem, hevder Bentley. Kort tid etter skal den ukrainske hæren ha gjengjeldt ved å beskyte Azovs base med raketter.

«Nå dreper disse store heltene hverandre.

Frivillige i Azov-bataljonen. Foto: News24/CC BY 3.0

Han snakker også om hvordan det ukrainske militæret distribuerte 18.000 automatvåpen til publikum i hovedstaden Kiev – en taktikk som ifølge Bentley hadde svært negative konsekvenser og gjorde deler av Ukraina til et Mad Max-lignende samfunn med en stor økning i ran, skyting og annen lovløshet.

– I tillegg er det disse selvforsvarsgruppene som løper rundt og leter etter «russiske sabotører», men i stedet skyter på hverandre. De slakter hele familier, dette er ikke bare rykter, det er dusinvis eller flere videoer som viser dette. For eksempel var det en familie med tre barn som ble myrdet fordi en idiot med en AK-47 trodde de var russiske spioner fordi de kjørte i en Jeep.

«150 000 soldater klare til å invadere»

Russell Bentley forklarer også at før det russiske militæret kom inn i Ukraina, var det rundt 150.000 ukrainske soldater på grensen til de pro-russiske folkerepublikkene Donetsk og Luhansk – sammenlignet med rundt 30.000 soldater og militser som folkets republikker selv kunne mønstre og at krigen i regionen faktisk hadde pågått i åtte år.

– Det er morsomt med alle lipsillaene som sutrer om den russiske invasjonen og uskyldige sivile. Denne krigen startet ikke i forrige uke – den startet tilbake i 2014 med «kontraterrorismeoperasjonen» beordret av Joe Biden til å knuse protestene og motstanden for all del til rådighet. De brukte tungt artilleri, de brukte stridsvogner og snikskyttere.

– De har drept minst 16.000 mennesker allerede, forklarer han, og hevder at 80 prosent av de sivile som døde under krigen har vært mennesker som bor i Folkerepublikkene Donetsk og Luhansk.

Han mener også at situasjonen eskalerte kort tid før Russlands inntreden i Ukraina, og at den ukrainske hæren de siste månedene massivt har økt sin troppetilstedeværelse ved grensen til Folkerepublikkene, og at etterretningsrapporter viser at det ukrainske militæret planla en fullskala invasjon av Donetsk og Luhansk som skulle gjennomføres 23. februar – men at Russland handlet først.

«Du må forstå at ingenting skjer i Ukraina uten direkte ordre fra USA … Hvis USA ikke ber dem om å gjøre noe, gjør de ingenting, og hvis USA ber Ukraina om å gjøre noe, gjør de nettopp det.

«Planen var å gjennomføre et storstilt angrep med et stort antall sivile tap… Russerne begynte sin militære operasjon noen timer før det ukrainske angrepet skulle begynne, noe som bokstavelig talt har reddet hundrevis av liv.

«USA har utviklet biologiske våpen.»

Ifølge Bentley er det fortsatt omfattende kamper i området rundt Donetsk, og rakettbrann er en del av hverdagen, selv om noen av de ukrainske styrkene skal ha forlatt området. Den russiske hæren skulle ikke ha prioritert angrep mot de ukrainske hovedstyrkene i Donbass-regionen, men fokuserte i stedet på å gå rundt dem fra forskjellige retninger og ta forskjellige ukrainske byer.

– Bombene faller hver dag her – både på sivile og militære mål.

Hvor lang tid det vil ta før Russland har vunnet over Ukraina er vanskelig å fastslå, ifølge Bentley, men han gjetter at det i det minste vil ta «et par måneder» før det hele er over.

– I løpet av få måneder vil det ukrainske militæret bli oppløst og regimet i Kiev fjernet. Russland ønsker ikke å eie eller okkupere Ukraina, hevder han, og hevder at det russiske strategiske målet er å eliminere den militære og politiske trusselen som de mener at det USA allierte Ukraina utgjør i dag og nevner laboratorier for biologiske våpen som et annet eksempel på det.

– USA hadde minst 12 laboratorier som utviklet biologiske våpen i Ukraina. Disse var eid og kontrollert av USA – ingen ukrainske statsborgere jobbet der eller kunne gå inn der, legger han til, og hevder at dette er noe Russland har ansett som en svært alvorlig trussel mot sin egen sikkerhet.

– Disse laboratoriene samlet dna-prøver fra etniske russere. Du må spørre deg selv hvorfor du gjør noe sånt. Disse laboratoriene eksisterer ikke lenger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s