23 juli 2022 – Hvor korrupt er Ukrainas president Volodymyr Zelensky?

Artikkel hentet her.

Før den russiske invasjonen knyttet CIA ham til en oligark så skitten og så sumpaktig i «betydelig korrupsjon» at utenriksdepartementet forbød ham å komme inn i USA.

Men nå skildrer CIA-propaganda Zelensky som edlere enn Winston Churchill og helligere enn mor Theresa.

Vil den virkelige Volodymyr Zelensky vennligst komme frem?

I 2019 rapporterte det CIA-drevne Radio Free Europe om den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskys tilknytning til Ihor Kholomoisky, en ukrainsk oligark som utenriksdepartementet forbød å komme inn i USA i mars 2021 på grunn av hans «betydelige korrupsjon». Se videorapport nedenfor.

Denne rapporten er ironisk gitt at siden Ukrainas krig med Russland begynte for over fire måneder siden, har Radio Free Europe sammen med resten av vestlige medier avbildet Zelensky som noe som tilsvarer en reinkarnasjon av Winston Churchill og Mor Teresa, som driver en kampanje for hans nominasjon til Nobels fredspris og inspirerer til en flamboyant (merkelig) musikalsk hyllest under Grammy-prisene i 2022.

Zelensky holder en videoadresse under Grammy-utdelingen i april 2022. [Kilde: jta.org]

Styring av en av de største Ponzi (svindel)-ordningene i verdenshistorien

I mellomtiden i januar 2022 leverte det amerikanske justisdepartementet en sivil klage – den fjerde mot ham – som hevder at Kholomoisky og Gennadiy Bogolyubov, som eide PrivatBank, en av de største bankene i Ukraina, underslo og svindlet banken for 5,5 milliarder dollar, penger som bare forsvant.

De to skal ha fått falske lån og kredittlinjer fra 2008 til 2016 og hvitvasket deler av sine kriminelle inntekter ved hjelp av en rekke shell-selskapers (antar at det er datterselskapers) bankkontoer, først og fremst på PrivatBanks Kypros-filial, før de overførte midlene til USA der de fortsatte å hvitvaske dem ulovlig gjennom en medarbeider som opererte ut av kontorer i Miami.

Noen av de stjålne pengene var fra IMF-lån gitt til den ukrainske regjeringen etter Maidan-kuppet i 2014, som ble utbetalt av Nasjonalbanken i Ukraina til Privatbank.[1]

Ifølge en profil i The American Spectator hvitvasket Kholomoisky millioner i Cleveland, Ohio, og over hele Midtvesten hvor han, som «en av [regionens] største eiendomseiere», «styrte en av de største Ponzi- (svindel)ordningene i verdenshistorien».

Å forme selv andre oligarker, ikke fremmed for voldelig kriminalitet, hvitvasking

Kholomoisky ble født i Sovjet-Ukraina i 1963, og var blant dem som hadde nytte av sovjetunionens sammenbrudd tidlig på 1990-tallet via salg av tidligere statseide foretak som stålverk og gassbrønner til bunnpriser.

Ifølge The American Spectator hadde Kholomoisky to fordeler i forhold til andre gryende oligarker. For det første hadde han bakgrunn i metallurgi – i vitenskapen om å lage og forme metaller og legeringer ved etterspørsler. For det andre viste Kholomoisky «en hensynsløshet som skapte selv andre oligarker, ikke fremmede for voldelig kriminalitet, hvitvasking.»

En forfatter for Magasinet Forbes rapporterte at han i ett tilfelle så «hundrevis av innleide mennesker som var voldelige bevæpnet med balltre, jernstenger, gass- og gummikulepistoler og motorsager ved tvangsovertakelse» av et stålverk som Kholomoisky hadde i fokus.

For den fulle Bond-skurkeffekten satte Kholomoisky en Haibasseng  på kontoret sitt. Angivelig var han ikke uvillig til å skyve hodet til en besøkende i det, som en påminnelse om aldri å trosse ham.

En jøde som finansierer nynazister

Ifølge Oleg Noginsky, presidenten for Suppliers Customs Union, etter Ukrainas Euro-Maidan-revolusjon i februar 2014, «ansatte Kholomoisky gutta som utførte Odessa-massakren» – drapet på flere dusin tilhengere av den avsatte russisk-allierte presidenten Viktor Yanukovych som ble holdt innesperret i en fagforeningsbygning.

Som guvernør i Dnipropetrovsk Oblast (en provins i Ukraina) fra 2014 til 2016 banket (finansierte) Kholomoisky antirussiske enheter som opererer med den ukrainske hæren i Donetsk og Luhansk – som stemte for å løsrive seg etter at post-Maidan-regjeringen forsøkte å pålegge dem det ukrainske språket.

Disse enhetene inkluderte den nynazistiske Azov-bataljonen som terroriserte folket i Øst-Ukraina, sammen med Dnipro- og Aidar-bataljonene, som noen ganger ble utplassert som personlige thug- (kriminelle) tropper for å beskytte Kholomoiskys økonomiske interesser.

Burisma og CIA

New York Post rapporterte at Kholomoisky hadde en «kontrollerende interesse» i Burisma Holdings – det ukrainske energiselskapet som ansatte Hunter Biden som styremedlem for 50 000 dollar per måned. Russiske medier, sitert i e-poster fra utenriksdepartementet, refererte til Burisma som «en del av Kholomoiskys økonomiske imperium».

Seks måneder etter at Hunter Biden dro, utnevnte Burisma Cofer Black til styret – en stilling han opprettholder. Black var en CIA-offiser som var direktør for CIAs antiterrorisme-senter etter angrepene den 11 sept. 2001.

Denne utnevnelsen reiser spørsmål om Burisma fungerte som en CIA-frontoperasjon som var designet for å bidra til å finansiere antirussiske militser i Øst-Ukraina.

Ihor og Volodymyr sitter i et tre…

Kholomoiskys forhold til Zelensky går tilbake til rundt 2012, da Zelensky og hans partnere i et TV-produksjonsselskap, Kvartal 95, begynte å lage regelmessig innhold for TV-stasjoner eid av Kholomoisky.

Zelensky var en komiker og skuespiller som hadde vært berømt siden 2000-tallet, og begynte sin politiske fremvekst noen år etter å ha tatt på seg en hovedrolle i den politiske satiren «Folkets tjener», som startet sine sendinger på Kholomoiskys nettverk i 2015.

Showet hadde Zelensky som en ydmyk historielærer som var bombastisk antikorrupt og best i klassen – filmet av en student, går viralt på nettet og fikk han inn på toppen av nasjonen.

I et tilfelle av liv som etterlignet kunst, endte Zelensky opp med å vinne det virkelige ukrainske presidentskapet bare tre og et halvt år etter at det teatralske underholdningen ble lansert lansert, med mer enn 73% av stemmene.

Zelensky utnyttet utbredt offentlig sinne mot korrupsjon, men hans kampanje i 2019 ble plaget av tvil om hans anti-uærlighet og redelighet gitt hans forbindelse til Kholomoisky.

I kampanjens hete publiserte en alliert av sittende Petro Porosjenko, Volodymyr Ariev, et diagram på Facebook som hevdet å vise at Zelensky og hans tv-produksjonspartnere var begunstigede av et nett av offshorefirmaer, som de hadde satt opp fra og med 2012, som angivelig mottok $ 41 millioner i midler fra Kholomoiskys Privatbank.

Ariev ga ikke bevis for avsløringene, selv om Pandora Papers – 11,9 millioner lekkede dokumenter publisert av et konsortium av undersøkende journalister i oktober 2021 – viser at i det minste noen av detaljene i denne påståtte ordningen tilsvarer virkeligheten.

Spesielt avslører Pandora Papers informasjon om ti selskaper i nettverket som samsvarer med strukturer som er beskrevet i Arievs diagram, og viser at Zelensky og hans partnere brukte selskaper basert på De britiske jomfruøyene (BVI), Honduras og Kypros.

Forbes-magasinet plasserer for tiden Zelenskys nettoverdi til mellom $ 20 og $ 30 millioner – som han totalt ikke kunne ha tjent bare som TV-utøver og komiker.

Zelensky eier angivelig overdådige eiendommer i London sentrum, Italia og Miami Beach – som han kan pensjonere seg på hvis han blir tvunget til å flykte fra Ukraina.

To av Zelenskys medarbeidere i offshorenettverket, som også var en del av hans TV-produksjonsselskap, har hatt sterke stillinger i sin regjering. Serhiy Shefir er Zelenskys øverste presidentassistent, mens Ivan Bakanov ledet inntil nylig den fryktede sikkerhetstjenesten i Ukraina (SBU), som er Europas største sikkerhetsbyrå og nesten like stor som FBI til tross for at Ukraina er 16 ganger mindre enn USA.

Klør du meg i ryggen, klør jeg deg.

Foruten å gi økonomisk støtte under Ukrainas valg i 2019, forsynte Kholomoisky Zelensky med en bil og lånte sin personlige advokat til ham for å være kampanjerådgiver og fremmet sitt kandidatur på ulike medier som han eide.

De nære båndene mellom de to var tydelige i 2018 da Zelensky reiste til Genève Sveits, pga. Kholomoiskys bursdag, og deretter tilbake til Genève ytterligere ti ganger.

Da Kholomoisky flyttet til Tel Aviv i Israel, reiste Zelensky dit for å besøke ham tre ganger, ifølge Radio Free Europe.

Zelensky hevdet at hans forhold til Kholomoisky ikke var politisk; Snarere hadde han besøkt ham på grunn av TV-arbeid.

Zelensky sørget imidlertid for å belønne ham da han ble president. Han fjernet Kholomoiskys motstandere, riksadvokaten, guvernøren i Ukrainas nasjonalbank og sin egen statsminister, som forsøkte å regulere Kholomoiskys kontroll over et statseid elektrisitetsselskap.

Ukrainas parlament vedtok også et tiltak som hindret Kholomoisky i å måtte betale høyere skatter på gruvedriften.

Ingen løve av en leder

Zelenskys mangeårige bånd til Kholomoisky tror på det uberørte offentlige bildet av en mann hyllet av amerikanske politikere som en «løve av en leder» (August Pfluger, Texas, Republikansk Representant, US) og person av «utrolig tapperhet» (Adam Schiff, Demokrat-kongressmedlem, US ).

Zelensky er en nyliberal som fremmet et omfattende privatiseringsinitiativ, og har forbudt elleve opposisjonspartier og gjennomført et terrorregime mot politiske motstandere.

Ofrene inkluderer den tidligere lederen av de ukrainske venstrestyrkene, Vasily Volga, og Kononovich-brødrene, ledere av Ukrainas unge kommunistiske liga som ble anklaget for å være pro-russisk.

Til tross for at han drev valgkamp på en fredsplattform, provoserte Zelensky krig med Russland med a) ved å vedta en stor troppsoppbygging i Øst-Ukraina i februar; b) økende beskytning av Øst-Ukraina i strid med våpenhvileavtaler; og c) krever gjenerobring fra Russland av Krim og byen Sevastopol, som huser den russiske marinens Svartehavsflåte.

Siden kampene begynte har Zelensky unnveket forhandlinger og i stedet bedt Vesten om flere og flere våpen mens han inviterte utenlandske leiesoldater inn i Ukraina.

Den sveitsiske journalisten Guy Mettan har skrevet at Zelensky til slutt vil bli holdt ansvarlig for Ukrainas ødeleggelse i krigen da han «foretrakk ruinen av sitt land enn et betimelig kompromiss».

Denne vurderingen er i strid med Zelenskijs nåværende media`s hagiografi (idealiserende biografi), som også skjuler hans bånd til Kholomoisky som selv CIA har erkjent.

 1. Journalist John Helmer påpeker at Hillary Clinton, Victoria Nuland og Christine LaGarde og de tidligere IMF-direktørene (internasjonale pengefondet), ignorerte bevisene for Kholomoiskys korrupsjon og sløsingen av IMF-lånepenger i en ponzi (svindel)-ordning; sannsynligvis på grunn av det politiske imperativet som ligger til grunn for IMFs politikk overfor Ukraina etter Maidan-kuppet. John Helmer, «Kolomoisky-pyramiden startet med Hillary Clinton og Victoria Nuland fra utenriksdepartementet pluss Christine Lagarde fra IMF,» http://johnhelmer.org/the-kolomoisky-pyramid-started-with-hillary-clinton-and- victoria-nuland-of-the-state-departement-pluss-christine-lagarde-of-the-imf/

4 kommentarer

  • Nå går det ikke lengre – nådetiden for selve landet Norge med dens demokrati – vil falle. Nå gjelder kun frelse. Norge fikk en advarsel rundt 2015 – hvor Dagens redaktør fikk den spredt over hele landet, for å kritisere – siden har jeg ikke merket noen anger. Jeg og Jeremy Hoff følte det samme – nådetiden for den friheten vi har hatt, er snart over – vi lever på lånt tid. Ordet sier:

   Når grunnvollene nedbrytes, hva makter da den rettferdige?
   Sal 11:3

   Grunnvollene er nedbrutt både blant de fleste kristne, men også samfunnet som en helhet. Det kan minne om flaggstangen som brakk i 2015, på juleaften på Holmekollen kapell – og drepte en tilfeldig menneske som akkurat sto der. Ingen så at bak den fine hvite malingen på flaggstangen, så var det råte – og det skulle bare et vindkast til – for å felle det. På samme måte med Norge – grunnvollen er så forvitret – at om Gud sender en storm for å teste vår grunnvoll – så vil alt bare falle sammen.

   Jeg skulle ønske jeg kunne si noe annet – men synden Norge og de kristne i Norge har gjort, er meget, meget alvorlig – fordi det mangler Gudsfrykt – veldig få kristne som frykter Herren – mange som sier de elsker Han…..

   Liker

 1. Det er godt at de fleste mennesker ikke har mistet motet og gitt opp!
  Som du sikkert skjønner blir nok ikke bedehusene fylt opp pga at noen pessimister tror at Gud straffer dem.

  Liker

  • Før så var Bedehusene en plass folk falt på knærne – og ropte til Gud – nå har mange av bedehusene blitt oppkjøpt av privat sektor – og noen har blitt moskeer – og de fleste som er i bedehusene, er folk med grå hår. Og det innevarsler katastrofer – fordi det er kun bønnekraft og ydmykhet som forandrer landet – og når altfor få ligger på knærne – så faller landet inn i en stor villfarelse.

   Det er ikke pessimisme – det er sannheten og Bibelen er mer opptatt av Sannheten enn å være negativ eller positiv. Det er bare å lese Jeremia bok – ikke bare bibelverset i Jerermia 29:11 – les hele kapittel 29 – og les alt fra kapittel 1 – der er vi nå – og det var Guds kjærlighet at han var så «pessimistisk» – fordi han pekte på sannheten – så kanskje folket kunne bli reddet. Men de fleste ville ikke….. og hørte ikke…. og dermed måtte de fleste dø og gå fortapt. Det var deres valg. Gud elsker våre frie valg……

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s