Kallet – Kapittel 1 – Herligheten

Jeg sto og stirret på døren som var den neste jeg skulle gå i gjennom. Den var enkel og ikke direkte innbydende. Da jeg snudde meg for enda en gang å iaktta den enorme Dommerhallen, ble jeg overveldet av dens herlighet og størrelse Jeg hadde ikke lyst til å dra derfra, selv om all ondskapen fra mitt eget hjerte ble avslørt hele tiden. Enda prosessen var smertefull var det allikevel så befriende. Jeg ønsket ikke at det skulle stoppe. Jeg lengtet faktisk etter mere dom.

«Og du skal oppleve mere», brøt Visdom inn. Han kjente mine tanker.

«Det du har funnet her skal følge deg. Du trenger ikke komme hit for å bli forandret. Kraften fra korset er nok til å forvandle deg. Det du har opplevd her, kan du oppleve hver eneste dag. Den Hellige Ånd ble sendt for å dømme din synd og lede deg til sannheten og å vitne om Meg. Han er med deg hele den. Du må bli bedre kjent med Den Hellige Ånd.

Mange tror på Den Hellige Ånd, men det er bare få som gir plass til ham i deres liv. Etterhvert som denne tidsalder kommer til dets ende, vil dette endre seg.

Den Hellige Ånd er i ferd med å bevege seg over jorden som han gjorde i begynnelsen. Han vil fjerne kaoset og forvirringen som er spredt utover hele jorden og bringe fram herlighetens nye skapelse midt oppe i det hele.

Han vil gjøre alt dette gjennom mitt folk. Når Den Hellige Ånd beveger seg, vil Guds sønner og døtre profetere. Både de gamle og de unge vil drømme drømmer og se visjoner. De gjerninger som jeg gjorde og større gjerninger vil de gjøre i mitt navn, slik at JEG blir mektig herliggjort på jorden. Hele skapelsen sukker og stønner og venter på hva Den Hellige Ånd skal gjøre.

Hva du vil finne på den andre siden av døren, vil hjelpe deg til å bli forberedt på det som skal komme.

Jeg er Frelseren, men jeg er også Dommeren. Jeg er i ferd med å åpenbare Meg selv for verden som den rettferdige dommeren. Først vil jeg åpenbare min dom til mitt eget hus. Mitt folk er i ferd med å kjenne fellesskapet med Den Hellige Ånd. Da vil de forstå hans kraft ti! å dømme synden. De vil også forstå at han alltid vil lede dem til sannheten som vil sette dem fri. Dette er sannheten som vitner om meg.

Når mitt folk har blitt kjent med MEG som JEG ER, da vil jeg bruke dem som vitner om MEG.

Jeg er dommeren, men det er bedre for deg at du dømmer deg selv, så jeg slipper å dømme deg. Mine dommer er i ferd med å opprettes blant mitt folk. Jeg vil dømme mitt eget hus først. Senere vil jeg dømme hele verden.»

Visdommens herlighet overskygget alt annet som var rundt meg. Jeg hadde aldri sett slik strålende lysskinn tidligere, selv ikke her. Det ble bare sterkere ettersom han talte om sine dommer. Jeg lærte ved dette at å bli kjent med ham som dommeren som var en større herlighet enn jeg før hadde visst.

Jeg begynte å føle meg så liten og ubetydelig i hans nærvær at det var vanskelig å konsentrere seg om det han sa. Akkurat mens jeg tenkte at jeg ville bli overveldet av hans herlighet, strakte han seg fram og rørte ved pannen min, mykt, men likevel fast. Ved denne handling ble mitt sinn klart og fokusert.

Du begynte å se på deg selv. Det vil alltid bringe deg inn i forvirring og gjøre det vanskeligere for deg å høre meg. liver gang du opplever min berøring, vil tankene dine klarne opp. Hver gang du kjenner mitt nærvær, forstå da at jeg har kommet for å røre ved deg, for at du kan se Meg og høre Meg.

Du må lære å forbli i min nærhet uten å bli selvopptatt og selvbetatt. Det vil få deg til å vende deg fra sannheten som er i Meg og vende deg til bedraget som er i din falne natur.

Mange mennesker faller når min Ånd rører ved dem. Tiden for å falle er forbi. Du må lære deg å stå fast når min Ånd beveger seg. Hvis du ikke står støtt når min Ånd beveger seg, kan han ikke bruke deg. Hedningene skal falle for meg, men jeg trenger mitt folk til å stå så jeg kan bruke dem.»

Stolt av falsk ydmykhet

Jeg hørte irritasjon i Herrens stemme da han sa dette. Jeg følte at det var den slags irritasjon som han hadde med sine disipler i evangeliene. Med en gang forstod jeg at hans irritasjon vanligvis kom når de begynte å se på deres egen utilstrekkelighet og feilbarhet.

«Herre, tilgi meg, ba jeg ydmykt, men ditt nærvær er så overveldende. Hvordan kan jeg annet enn å føle meg liten når jeg er

Er så nære deg som dette?”

«Du er liten, men du må lære deg å forbli i mitt nærvær uten å se på deg selv. Du vil ikke være i stand til å høre fra Meg eller å tale for MEG hvis du ser på deg selv. Du vil alltid være utilstrekkelig. Du vil alltid være uverdig for det jeg kaller deg til å gjøre. Men det vil aldri være din tilstrekkelighet eller verdifullhet som gjør at jeg bruker deg.

Du må ikke se på din utilstrekkelighet, men se på min tilstrekkelighet. Du må slutte å se på din uverdighet, men se på min rettferdighet. Når du blir brukt, er det på grunn av hvem JEG er og ikke hvem du er.

Du hadde rett da du følte min vrede da du begynte å se på deg selv. Dette er den vrede jeg følte ovenfor Moses da han begynte å klage over hvor utilstrekkelig han var.

Dette viser bare at du ser mere på deg selv enn på Meg. Det er hovedgrunnen til at jeg kan bruke så få av mitt folk til det jeg ønsker å gjøre. Denne falske ydmykheten er egentlig en form for stolthet, og som fikk mennesket til å falle. Adam og Eva begynte å føle utilstrekkelighet, og at de trengte til å være mere enn jeg hadde skapt dem til å være. De påtok seg å gjøre seg selv til hvordan de skulle være. Du kan aldri gjøre deg selv til hvem du skulle være, men du må stole på meg til å gjøre deg til hvem du skal være.»

Selv om jeg aldri hadde forbundet falsk ydmykhet til å være det store fallet i Edens hage, forstod jeg nå at det var en stor snublesten som forhindret mange å bli brukbare for Herren, og jeg har undervist om dette mangfoldige ganger.

Nå, mens jeg stod i hans nærvær, ble min egen falske ydmykhet åpenbart for meg. Den så meget verre ut enn jeg noen gang hadde sett den i andre. Denne form for stolthet var frastøtende, og jeg kunne forstå hvorfor den frambrakte Herrens brennende vrede.

I hans nærvær vil alt som vi er, bli åpenbart, og selv etter all dom som jeg hadde utholdt, hadde jeg de mest grunnleggende feil som holdt meg fra å kjenne Ham og tjene Ham slik som jeg var kalt til å gjøre. Enda så sjokkerende som dette var, så ønsket jeg ikke å dvele ved meg selv lenger, så jeg snudde meg og så på Ham.

Jeg hadde bestemt for å se så mye av hans herlighet som jeg kunne utholde mens han var sammen med meg på denne måten. Straks vendte min tristhet seg om til ekstase, knærne mine skalv, men jeg bestemte meg for å bli stående så lenge jeg klarte.

Snart etter våknet jeg. 1 dagevis kunne jeg kjenne en energi som bruste gjennom meg og som gjorde at alt rundt meg syntes herlig. Jeg elsket alt jeg så. Et dørhåndtak syntes vidunderlig hinsides fatteevne. Gamle hus og biler ble så skjønne for meg at jeg ble lei meg for at jeg ikke var en kunstner så jeg kunne ha fanget deres skjønnhet og edelhet. Trær og dyr, alt syntes som meget spesielle personlige venner. Hver eneste person jeg så, var som et bibliotek av åpenbaring og mening, og jeg ble så takknemlig for evigheten så jeg kunne bli kjent med dem alle. Jeg kunne ikke se på noe uten å se praktfullheten. Det var vanskelig å forstå at jeg hadde gått gjennom så mye av mitt liv og mistet så mye.

Enda, med alle disse underfulle sinnsbevegelser og åpenbaringer som fløt gjennom meg, visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre med det. Jeg forstod at hvis jeg ikke lærte hvordan jeg skulle bruke det for det gode, så ville det forsvinne, hvilket det også gjorde etter bare få dager. Det var som om livets mening var glidd bort fra meg, og jeg forstod at jeg måtte gjenvinne det. Det jeg hadde opplevd var mere enn noen rus, og jeg var hengitt. Dette var resultatet av å se hans herlighet, og jeg skulle se mere.

Jeg bestemte meg for å forbli i hans nærhet og la hans liv flyte gjennom meg for å kunne berøre andre. Jeg måtte forbli i Den Hellige Ånd og tillate ham å bruke meg. Dette var mitt kall.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s