Baksiden av Asbury vekkelsen? Og forkynnelsen av Ordet som det står

Søkelys skrev så dette:

Det er litt vanskelig å få med seg diskusjonen – da kvinnens ord er langt borte – men han sier – hvorfor trenger jeg å vende om? Kanskje fordi det var Jesus første preken – Fra den tiden begynte Jesus å forkynne og si: Omvend dere, for himlenes rike er kommet nær! Matt 4:17 – jeg har måtte omvende meg – mange, mange ganger, ellers hadde jeg aldri kommet ut i frihet. Det er faktisk veldig grunnleggende, at man angrer, og bekjenner og vender om. Det holder ikke bare når man er nyfrelst – dette er noe som ofte skjer gjennom livet – når man faller inn i ting – og roter seg inn i ting. Det betyr ikke nødvendigvis at man mister frelsen – om man faller – men om man blir i fallet, så kan man falle fra. Og om man holder på humanistisk tankegods og verdens ideologi – så blir man en fiende av Guds Rike. Det er ting som på sikt må renses ut – bit for bit! Ved å vandre nært til Herren og Hans rensende Ord.

«Konfrontasjon» mellom Asbury Revival-tilhengere og bibeltroende gatepredikanter -En «woke pro-LGBTQ vekkelse?»

Dette er ganske så interessant. Om de ikke konfronterer synd – så vil ikke vekkelsen holde lenge. Men så jeg forsto det – så begynte det med en ungdom som bekjente sin synd – så kom Guds herlighet. Men klart – jeg var ikke til stede.

Uansett om vi kjenner salvelsen – og kraften – så kan det være ting der som til slutt velter alt sammen over. Du vet – ungdommer idag – trenger folk som Josva og Kaleb – de som var de eneste som overlevde ørken-døden – de som falt pga sin vantro – fordi disse to valgte å leve i tro – og frykter ikke ondskapen, men visste at Gud uansett var større enn fienden.

Ungdom i dag, som kommer fra ulike menigheter, er ofte påvirket mer av verden enn Guds frykt og Guds Ord. Derfor trengs det klare røster – som kan stå frem, og fortelle sannheten. Det som kjenner tegner salvelsen, er at du kan bli beruset, fylt opp – glad – og følelsene går på topp. Men så er det spørsmålet – hva gjør du når hverdagen kommer – når djevelen dukker opp? Jeg skrev noe om dette i Dagens Ord – idag – om det å lide for Kristus – og det å kjempe mot overmakten, ved Guds Ånds kraft og ved Hans Ord:

Gud er mitt skjold og vern – Rettferdighet – og Krist lidelser tilmålt til den troende

Jeg husker en som tidligere var pastor – hjertet hans var nok søkende, men samtidig, så gjorde han mye rart i menighetssammenheng – flørtet med andre damer, enn sin kone etc. Så til slutt stakk kona – og han flyttet ned til den menigheten jeg var i en periode. Så dro han til Pensacola – og fikk skikkelig påfyll. Kom hjem og var ivrig. Men så giftet han seg med en ny kone, som da hadde skilt seg fra sin mann – og det fungerte dårlig. Så skilsmisse igjen – og etter en stund – tror jeg han flyttet til Bergen – til Levende Ord – og giftet seg for 3 gang. Det var en stor artikkel om det – i en eller annen kristen avis på den tiden. Men siste jeg fikk høre om dem – var at hans tredje kone slet veldig med mannen. Senere vet jeg ikke hva som skjedde. Men uten omvendelse på dypet – så vil man lett havne på avveier – fra Veien – den som Gud har staket fast for oss.

Du skjønner Guds herlighet kan omslutte deg, uten at du forandrer deg. Tenk på Moses menighet, de så Gud herlighet, så Hans under – og likevel, så sto de fleste i mot Gud hele tiden, når de kom under prøvelser. Og til slutt forkastet Gud dem. Fordi budskapet i evangeliet, og selv i det gamle forbundet er helt essensielt – og det må også være Ånd over den som preker – som Kaleb og Josva hadde. Noe av det første Gud sa til Josva – var:

Vær du bare riktig frimodig og sterk, så du legger vinn på å gjøre etter hele den loven som Moses, min tjener, lærte deg! Vik ikke av fra den, verken til høyre eller til venstre, så du kan gå klokt fram i alt det du tar deg fore. Denne lovens bok skal ikke vike fra din munn. Du skal grunne på den dag og natt, så du akter vel på å gjøre etter alt det som står skrevet i den. Da skal du lykkes på dine veier, og da skal du gå klokt fram. Jos 1:7-8

Dette gjentas noe lignende i første salme:

Salig er den mann som ikke vandrer i ugudelige folks råd og ikke står på synderes vei og ikke sitter i spotteres sete, men har sin lyst i Herrens lov og grunner på hans lov dag og natt. Han skal være lik et tre, plantet ved rennende bekker. Det gir sin frukt i sin tid, og dets blad visner ikke. Alt det han gjør, skal han ha lykke til. Slik er det ikke med de ugudelige. De er lik agner som vinden blåser bort. Derfor skal de ugudelige ikke bli stående i dommen, og syndere ikke i de rettferdiges menighet. For Herren kjenner de rettferdiges vei, men de ugudeliges vei fører til undergang. Sal 1:1-6

Jeg antar at du skjønner at de ugudelige, de finnes faktisk i mange lokale menigheter, og de er ikke få – og de kan selv finne seg tilstede under vekkelsen – uten å kjenne syndenød. Det er bare å lese Judas brev og 2 Pet. 2 – eller 1 Kor. 5 – eller 2 Kor. 6:14-18 – eller 1 Kor. 10 – som er eksempler på klare advarsler.

Og Jesu egne ord – for de som hater det som de tror er loviske – mens det egentlig er Ånd bak det:

Den som sier: Jeg kjenner ham! – og ikke holder fast på hans bud, han er en løgner, og sannheten er ikke i ham. 1 Joh 2:4

Alle Guds Bud – er Guds Ord, som hele NT, men også hele GT (les spesielt profetene – ikke bare Salmene) – og min erfaring, fra de sammenhengene jeg var med i – var at de fleste kristne kjørte slalåm i Bibelen – de holdt seg borte fra vers av advarsler, omvendelse, selvtukt etc. – men omfavnet vers som snakket om Kjærlighet – ja selv prinsesse Diana, denne kvinnen som levde veldig hedensk og i synd – så leste de opp 1 Kor. 13 om kjærlighet i hennes begravelse, mens en homofil artist sang en sang bare for henne – men sannheten at Guds agape Kjærlighet, er aldri gitt til verdens mennesker – eller de som lever i synd.

Så om denne vekkelsen i Asbury – som jeg snakket varmt om – skal holde, så må man gå dypere inn i hva Evangeliet egentlig er – og ikke sette sin lit til følelser, opplevelser ol.

Jeg håper at jeg tar feil – og at dette er ekte saker! Men vi vil se det på frukten!

Vokt dere for de falske profetene! De kommer til dere i fåreham, men innvendig er de glupende ulver. På fruktene skal dere kjenne dem. Sanker en vel druer av tornebusker, eller fiken av tistler? Slik bærer hvert godt tre god frukt, men et dårlig tre bærer dårlig frukt. Et godt tre kan ikke bære dårlig frukt, heller ikke kan et dårlig tre bære god frukt. Hvert tre som ikke bærer god frukt, blir hogd ned og kastet på ilden. Derfor skal dere kjenne dem på deres frukter. Matt 7:15-20

Gode opplevelser – skaper ikke nødvendigvis en god frukt – men omvendelse på dypet, gjør det! Selvfølgelig er det godt å oppleve Guds herlighet – men jeg har lært meg, de gangene Gud kommer med sin herlighet over meg – så vet jeg om noen dager – så vil dette avta – og da kommer fristeren og gjerne litt prøvelser. Så jeg tar det helt med ro – selv med sterke profetier ol. Klart det er oppmuntrende – men jeg søker de ikke – eller leter etter det – ikke i første om gang, men å være karakterfast i Guds Ord og i ens indre grunnvoll – og ikke la seg bevege av denne verdens ånd – er mye mer viktig.

Den som har et grunnfestet sinn, ham lar du alltid ha fred, for til deg setter han sin lit. Jes 26:3

Pinsevekkelsen var kraftig – men når herligheten var over – sies det at 90% gikk tilbake til sitt vanlig liv, og snudde ryggen til Evangeliet. Mens en vekkelse på 1800 tallet – så prekte en om helvete – gjerne i flere dager, og malte skremselsbilder – og folk lå i syndenød – og ba om nåde – men etter noen dager – sa han – men dere kan bli frelst! Og de som ble frelst da – så sies det at 90% holdt seg til evangeliet til sin død.

Gud overbeviste meg på en noe lignende måte – rett før jeg ble frelst – da jeg leste Åpenbaringsboken 20:11-15 om ildsjøen – da kom Ånden og overbeviste meg om synd – og sa «Der vil du havne, om du ikke vender om«. Jeg ble frelst ca 6 mnd. senere – og det bibelverset – har fulgt meg gjennom hele troslivet – i tider da jeg har blitt fristet eller prøvd. Dette resulterte at jeg snudde meg mer og mer fra verden, og valgte å følge Jesus – uansett kostnad – det betyr ikke at det alltid var seier, men at Gud i sin nåde, hjalp meg opp av utallige grøfter – så jeg kunne vandre på Veien igjen. Vi trenger å snakke om dette – fordi mye av Jesu forkynnelse – handlet nettopp om det – om fortapelsen.

Dette er fra Turkmenistan – i Sovjets tid i 1971 åpnet de en brønn, hvor gasser fra undergrunnen eller avgrunnen – begynte å sive ut – de tente på – og siden har det brent der. Det kalles «Helvetes Port». 

Fra Helvetes dyp 1 – Bill Wiese – var 23 minutter i dødsriket

Fra Helvetes dyp 2 – Bill Wiese – var 23 minutter i dødsriket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s