En introduksjon til Powels Bok «Bryt deg vei til frihet»

Jeg har tenkt over lengre tid – å dele boken «Bryt deg vei til Frihet» med familien Powell. Men jeg tror det er tid for det nå. Jeg har snakket mye om befrielse – og jeg vil si, når du er bundet, så vil det å få befrielse, ofte være en vanskelig sak. Du må faktisk være så desperat – at du overvinner dine egne følelser og hvor alt inne i deg vil protestere mot å ta imot dette – om du vil ha tak i det. Det er verdt prisen – men Gud vil se om du virkelig vil bli fri – eller om du egentlig ikke vil, fordi om du søker frihet – så vil alltid de kreftene som er kastet ut – søke seg tilbake. Jesus sa det på den måten:

Når den urene ånden har forlatt et menneske, flakker den om i tørre trakter og leter etter et hvilested, men finner det ikke. Da sier den: Jeg vil vende tilbake til huset mitt som jeg gikk ut av. Når den så kommer dit, finner den det ledig, feid og pyntet. Da går den bort og tar med seg sju andre ånder, verre enn den selv, og de flytter inn og bor der. Og for det mennesket blir det siste verre enn det første. Slik skal det også gå med denne onde slekt. Matt 12:43-45

En uren ånd – vil føle seg trygg i det «huset» han har bosatt seg i (ditt Tempel, din kropp og din sjel) – fordi ånder har ingen kropp, og det er utstrakt mobbing i åndeverdenen av de større åndene, mot de mindre. Men inn i «sitt hus«, kan den føle seg trygg – mens den plager det mennesket som innehar disse kreftene.

Så når ånden kastes ut – så vil det bli ett tomrom i din sjel – fordi om du har hatt den ånden kanskje siden du var liten – ved eks. en familiearv – så er det som noe av deg selv har blitt borte. Og så vil den onde ånden forsøke å friste deg, så han kan komme tilbake – og klarer han det – tar han med seg 7 andre ånder.

Jeg vil også advare deg – om du er veldig bundet, så kan bokens innhold, være vanskelig å lese. Før jeg ble ordentlig fri – så ble boken gitt til meg – og jeg klarte nesten ikke å lese den – fordi åndene forblindet meg, de ønsket ikke at jeg skulle få fatt i denne bokens sannheter. Så jeg måtte slite meg gjennom den. Boken har mye ånd og kraft i seg, derfor er den også støtende mot disse kreftene. Men er du ganske fri – eller helt fri – så er dette en oppbyggelig og bra bok, som kan gi en større innsikt – i det Jesus gjorde i ca 1/3 av sine tjeneste – han kastet ut onde ånder. Og han nektet å gjøre det – i utgangspunktet – for andre enn de som var i pakten. Så befrielse gjelder de troende – du husker jo hvordan Jesus ville stanse en hedning – som ikke var innlemmet i noen Guds pakt, av å få sin frihet:

En kvinne der hadde en datter som var besatt av en uren ånd. Straks hun fikk høre om ham, kom hun inn og kastet seg ned for hans føtter. Hun var en hedningekvinne, av syro-fønikisk ætt. Hun ba ham drive den onde ånden ut av datteren hennes. Han sa til henne: La først barna bli mette, for det er ikke pent å ta brødet fra barna og kaste det til de små hundene! Hun svarte og sa til ham: Ja, Herre, men de små hundene under bordet eter jo smulene etter barna! Da sa han til henne: For dette ordets skyld – gå du hjem. Den onde ånden er fart ut av din datter. Hun gikk da hjem til huset sitt og fant piken liggende på sengen, og den onde ånden var fart ut. Mark 7:25-30

Hennes tro – gjorde det mulige uansett! Da de religiøse forsøkte å sette Jesus på plass, ettersom han «brøt» sabbaten – skjedde dette:

En sabbat holdt han på å lære folket i en av synagogene. Og se, det var en kvinne der som hadde hatt en vanmaktsånd i atten år. Hun var krumbøyd og kunne ikke rette seg opp. Da Jesus så henne, kalte han henne til seg og sa til henne: Kvinne, du er løst fra din vanmakt. Han la hendene på henne, og straks rettet hun seg opp og priste Gud.

Da tok synagogeforstanderen til orde – han var harm fordi Jesus helbredet på sabbaten – og han sa til folket: Det er seks dager til å arbeide på, kom derfor på dem og bli helbredet, og ikke på sabbaten. Men Herren svarte ham og sa: Hyklere! Løser ikke hver av dere oksen eller eselet fra krybben på sabbaten og leier dem ut så de får drikke? Men denne, en Abrahams datter, som Satan har bundet, tenk i atten år, skulle ikke hun bli løst av dette båndet på sabbatsdagen? Luk 13:10-16

Så befrielse er barnas brød – om du er en troende, er du i en pakt – så er dette din rett – om du da er villig til å betale prisen for det!

Jeg vil ta med introduksjonen til boken først – den ble skrevet i 1983, og kom på norsk i 1988 – og faktisk på den tiden solgt på Aril Edvardsen tjenestested – i Sarons dal. Nå kan den kjøpes kun via Kairos forlag.

Tilegnelse

Til pastor Noel og fru Phyl Gibson som viste oss veien til friheten og hvis kjærlighet og veiledning styrket oss i den vanskeligste perioden i våre liv.

Til Roseann Barnes som har spilt en vesentlig rolle i forberedelsen til denne boken ved sin hengivne innsats i redigering og maskinskriving av manuskriptet.

Om forfatterne

Graham og Shirley Powell er født på New Zealand og oppvokst i respektive et Presbyteriansk og et Åpne Brødre’s hjem. Graham var folkeskolelærer og Shirley sekretær og bokholder før de gikk inn i evangelisk tje­neste. Shirley er sangforfatter og søster til David Garratt i ’’Scripture in Song Recordings” (Bibelsk Sang Produsent). Sangene hennes har vært sunget over hele verden i mange år. I ti år arbeidet de i en tverrkirkelig evangelisk organisasjon med base i Wellington og Hamilton, New Zealand, og deretter i Sydney og Parkes, Australia.

Da de flyttet til Brisbane, Australia ble Graham assis­terende pastor, og Shirley musikalsk leder i en av byens menigheter. 1 1980 slo de seg ned i Canada og fortsatte i pastoral virksomhet ved kysten og deretter i det indre av Britisk Columbia. De har tre barn. I øyeblikket er de engasjert i evangelisk arbeid og undervisning i Canada og i utlandet.

Graham og Shirley Powell underviser og tilrettelegger seminarer og befrielses- og helbredelsesmøter..

Innholdsfortegnelse

  1. På jakt etter løsninger
  2. Shirley`s vitnesbyrd
  3. Guds storhet
  4. Satans mysterium
  5. Demonenes område
  6. Demonenes innfalssporter
  7. Åndelig utrustning for Åndelig krigføring
  8. Troens Nøkkel
  9. Den nye Skapnings virkelighet
  10. Selvdisiplin og befrielse
  11. Fysisk helbredelse og befrielse
  12. Manifestasjoner eller ikke manifestasjoner
  13. Befrielse: Hvor lang tid tar det?
  14. Hindringer for befrielse
  15. Hvordan sette deg selv fri
  16. Forbønn til befrielse for andre
  17. Å beholde din befrielse
  18. Befrielse av b-a-r-n
  19. Spørsmål og svar om befrielse
  20. Personlige vitnesbyrd

Legg igjen en kommentar