Lukas 21 – og Endens tid – vi er nære vår forløsning – alle tegn tyder på det

Jeg delte nylig artikkelen om FNs fremstøt mot en 7 årig avtale – og en strofe i artikkelen kan være interessant:

På den samlingen skal FNs medlemsland etter planen vedta noe som kalles «en pakt for fremtiden».

Bibelen snakker om pakter – og mange bibelgranskere har snakket om den siste 7 årsuken som en pakt – da det står:

Han skal stadfeste en pakt med mange for én uke. Midt i uken skal han bringe matoffer og slaktoffer til å opphøre. På styggedommens vinger skal ødeleggeren komme, og det inntil tilintetgjørelse og fast besluttet straffedom strømmer ned over den som volder ødeleggelsen. Dan 9:27

Avtaler og pakt kan omtrent være det samme. Og i 1930 oversettelsen står det ikke han – det står Og én uke skal gjøre pakten fast for de mange – de legger trykk på uken, istedenfor han. Altså starter den siste årsuken uten Antikrist, antageligvis, det blir heller styrt av antikrist ånd, gjennom hans organisasjoner, ved hans lakeier i eks. FN.

At FN snakker om 7 år nå – er interessant. Og det kan virke som om alt er avhengig at Biden sitter ut hele neste år, spesielt i september, da FN skal slå gjennom dette – fordi om han faller, og en mer rettferdig person kommer opp – så er det ikke sikkert det blir noen avtale – da det viktigste landet å undergrave nå, er faktisk USA. Alt ligger i Guds hender. Og vi må være forberedt på alt – og til våren kommer nok ett tegn over USA den 8 april – jeg skal skrive om det lengre ned.

En liten studie av Lukas 21

Jesus om Endetiden: Og da noen talte om templet, hvordan det var prydet med vakre steiner og tempelgaver, sa han: Dette som dere ser – dager skal komme da det ikke skal lates stein på stein som ikke skal brytes ned! Da spurte de ham og sa: Mester, når skal da dette skje? Og hva skal tegnet være når dette skal skje? Luk 21:5-7

Jeg satt i morges og leste Ordspråksboken – så gikk jeg over til Lukas 17 – og leste til og med kapittel 21. Jeg tenkte – det er lenge siden jeg har skrevet om Endetiden – rundt det Bibelen, og spesielt Jesus pratet om. Det var mye av det på toreblogg – min gamle blogg. Men utvilsomt er tiden mye nærmere nå – enn da. Alle tegnene peker på det. At det er stille på overflaten – så ikke la deg narre, dødens krefter jobber døgnet rundt for å fremme sin Globalistiske sataniske agenda. De har ingen hvile – fordi deres herre pisker dem og driver dem inn i galskap – og til slutt så havner de inn i en evig fortapelse – både de, og de sataniske kreftene som driver de.

Lukas 17 snakker om bortrykkelsen – og det er veldig enkelt om du har en enkel tro, å se at Lot og Noah var ett forbilde på bortrykkelsen – begge ble rykket vekk før Guds vrede slo inn. De ble ikke spart for hånet, spotten, de ugudeliges spredning av sin demoniske gift, baksnakkelsen, ryktermakeriet, ondskapen og alt som hører med hva som blir skjenket til den rettferdige i tiden – av hva Gud tillater for hver og enkelt av oss. Vi rettferdige må være tålmodige her nede på denne onde jorden – Paulus sier:

Og alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, skal bli forfulgt. 2 Tim 3:12

Dette innebærer også klart de som fulgte Gud i den gamle pakt, selv om de da ikke kjente navnet Jesus. Det er bare å lese om David – og hvordan den frafalne Saul forfulgte han uten noen form for skånsel – men Gud sparte Davids liv igjen og igjen – til slutt gikk det ille for Saul – og han fant aldri frem til livets stier – som han en gang fulgte.

Så hva sier da Jesus i Lukas 21 – som nok gjelder vår tid? Vi kan sitere:

  • Og det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner. Og på jorden skal folkene bli grepet av angst og fortvilelse når hav og brenninger bruser. Mennesker faller i avmakt av redsel og gru for det som skal komme over jorden. For himlenes krefter skal rokkes. Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med kraft og stor herlighet. Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For deres forløsning stunder til. Luk 21:25-28
Det er fortsatt ett tegn som inngir varsel – om ting som enda ikke er sett – selv om det nå nærmer seg 10 år siden den første Blodmåne viste seg – og det viste seg hele 4 stykker – samtidig som det var jødiske høytider. 4 kan også kalles en tetrad.

Det var iallefall det som mine øyne falt på, når jeg leste. Vi kan starte med tegn i sol, måne og stjerner – jeg har delt dette flere ganger – blodmåner, det siste tegnet av disse – hvor den første i Nådens og Menighetens tidsalder, dukket opp i 32-33 e.Kr., etter det kom det 7 til, den siste i 2014-15 – du kan se oversikten over alle disse profetiske tetradene her.. Den første var en advarsel om Herrens dag for det jødiske folket – deres forkastelse av Messias:

  • Da han kom nær og så byen [Jerusalem], gråt han over den, og sa: Visste også du, om enn først på denne din dag, hva som tjener til din fred! Men nå er det skjult for dine øyne. For dager skal komme over deg, da fiendene dine kaster en voll opp omkring deg, og de skal omringe deg og trenge deg ]alle kanter. Og de skal slå deg til jorden, og dine barn i deg. De skal ikke la stein bli tilbake på stein, fordi du ikke kjente din besøkelsestid. Luk 19:41-44 (mine ord i klamme)

    Senere sier Jesus:
  • Men når dere ser Jerusalem omringet av krigshærer, da skal dere vite at byens ødeleggelse er nær. Da må de som er i Judea, flykte til fjells. De som er inne i byen, må gå ut, og de som er ute på landet, må ikke gå inn i byen. For dette er gjengjeldelsens dager, da alt det som står skrevet, skal bli oppfylt. Stakkars dem som er med barn og dem som gir die i de dager! For stor nød skal det være på jorden, og vrede over dette folket. De skal falle for sverds egg og føres som fanger til alle folkeslag. Og Jerusalem skal ligge nedtrådt av hedninger inntil hedningefolkenens tider er til ende. Luk 21:20-24
Ødeleggelsen av templet i Jerusalem av Francesco Hayez. Olje på lerret, 1867. Dette var fra den første krigen i 70 e.Kr.

Dette ble oppfylt i 70 e.Kr. og 135 e.Kr (altså noe under 40 år fra Blodmåne tegnet). – da det jødiske folket ble spredt over hele jorden, etter tøffe og ubarmhjertige dommer – og tegnet var en Blodmåne tetrad – dvs. månen var rød, som blod ved påske, den første jødiske høytiden, og Løvhyttefesten, den siste profetiske og bibelske høytiden.

Alle disse bibelske høytidene som JHVH (Gud) innførte, peker på profetiske oppfyllelser – og vi har 3 som enda ikke er oppfylt – Basunhøytiden – Rosh Hashana, Yom Kippur og Løvehyttefesten – Sukkot. Ettersom de første ble oppfylt akkurat på dagen – så må vi anta at de siste blir det på samme måte. Basunhøytiden gjelder bortrykkelsen – og så er det en takk for avlingen – som Jesus refererer til i Matteus 13:24-30 og tyding i vers 36-43 – om den siste innhøstningen – en verdensvid vekkelse, en siste innhøsting før Jesu komme. Og så handler det om 1000 års riket – som vil skje etter at Jesus har ødelagt satans hærer ved Harmageddon – og tar over styre av jorden fra Jerusalem.

Så da må jeg gå tilbake til Lukas 21 igjen:

  • Og det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner.

Jeg snakket om blodmåner – det andre er tegnet i Jomfruen. Tegnet oppsto 23 september 2017 – og det er kanskje ikke så mange som husker det, men nøyaktig 9 måneder før, på Hanukka (les om hvorfor de feirer Hanukka her) den 23 Desember 2016 – så la FN inn resolusjon 2334 inn mot Israel – ett svik, 14 nasjoner i sikkerhetsrådet stemte for det, og USA ga blankt – og Obama som da styrte i USA, nektet å legge inn veto mot loven, det var første gang i historien at USA vek fra dette – og senere kom det frem at det var Obama som la inn hele denne resolusjon 2334 (men i hemmelighet) -dette var ett angrep på Israel – og var ett profetisk bilde på Åpenbaringsboken kap. 12 – om kvinnen i barnsnød – dvs. Israel. Om resolusjon 2334 – sies det:

Faktisk utgjør imidlertid UNSC-resolusjon 2334 et avvik fra tidligere presedens, både for Sikkerhetsrådet og for USA, og et skritt som skaper flere nye problemer for Israel. Hentet her

Tegnet var at stjernebildet jomfruen – fikk besøk av kongeplaneten Jupiter – og snurret rundt på en spesiell måte i «underlivet» på «jomfruen» i 9 måneder, som er meget sjeldent (5932 år siden sist, på den tiden Adam og Eva levde på jorden) – som en fødsel.

Ett annet tegn – var en full solformørkelse 21 august i 2017 over USA. Når dette går over ett helt land, så innevarsler det dom – men som sagt, tegnene som kom i 2017, gjorde ikke at ting skjedde med en gang (men Biden er kanskje en del av disse midlertidige dommene, i påvente av de større) – som det har kanskje gjort tidligere. Fordi det kommer ett tilsvarende tegn neste år, den 8 april – med full solformørkelse – og danner en type kors over landet. Det har med dom å gjøre – og spørsmålet er da om nådetiden for USA er over? Vel – det får tiden vise.

Men disse tegnene – var det Jesus pratet om i Lukas 21. Så kan vi gå videre i verset:

  • Og på jorden skal folkene bli grepet av angst og fortvilelse når hav og brenninger bruser.

Jeg antar at vi nå snakker om Tsunami. Vi husker den fryktelig Tsunamien som gikk over India havet i 2004 – vi kan lese:

Jordskjelvet i Indiahavet i 2004 (momentstyrke 9.1–9.3) utløste en rekke tsunamier den 26. desember 2004 som ødela kystlinjene rundt Det indiske hav, og drepte anslagsvis 227 898 mennesker (167.540 bare i Indonesia), noe som gjorde den til den dødeligste tsunamien og en av de dødeligste naturkatastrofer i registrert historie. Jordskjelvet var det nest største jordskjelvet i registrert historie. Den første bølgen ble målt i en høyde på omtrent 33 meter (108 fot), noe som gjør den til en av de største jordskjelvgenererte tsunamiene i registrert historie. Tsunamien drepte mennesker fra umiddelbar nærhet av jordskjelvet i Indonesia, Thailand og nordvestkysten av Malaysia, til tusenvis av miles unna i Bangladesh, India, Sri Lanka, Maldivene, og så langt unna som Somalia, Kenya og Tanzania. Denne tsunamien som krysset Det indiske hav er et eksempel på en teletsunami, som reiser store avstander over det åpne hav, og en tsunami over hele havet. Den ble kjent som «Boxing Day Tsunami» fordi den rammet på Boxing Day (26. desember). Hentet her.

Filmen The Impossible kan være nyttig å se – for å se hvor plutselig alt kom – og skapte død og stor frykt:


Familien i filmen, og deres opplevelser er bygd på en sann historie, var en av de få heldige, de overlevde alle sammen – de hadde 2 mindre barn, en noe eldre gutt og som ett mirakel så ble de alle reddet, selv om de ble splittet i 2 – og fant hverandre til slutt.

Det som er viktig å se – er at dette kom plutselig, og ingen ante noenting. Jeg har en mistanke om at det er nettopp den tiden vi er i nå – vi aner ingenting – vi vet ikke hva som er rundt hjørnet – men når det kommer, så kommer det raskt og brutalt og plutselig, som den ene dagen er alt fint, den neste har vreden truffet oss.

Siden tsunamien i Indiahavet da har det vært hele 27 tsunamier rundt om på jorden – men ikke så stor som denne. Men vi husker den fryktelig tsunamien i 2011 i Japan – som gjorde at radioaktivt vann kom ut i havet – det var også da den Globale eliten så sin sjanse til å stenge ned kraftverkene, som Merkel i Tyskland, og dermed så har vi nå fått en strømkrise, matkrise, drivstoffkrise etc. etc. – takket være disse ugudelige dårene. De lar ikke sjansene gå fra seg – når ulykkene rammer. Og det kan godt være ugudeligheten i 2004 – ved Thailands sex trafikk – og all annet ondt – som gjorde at jorden fikk en hard fødselsve – og drepte over 200.000 mennesker.

Men det Jesus pratet om i Lukas 21 – er av større dimensjoner. Det er noe vi enda ikke har sett, eller vet fra vår verdenshistorie – vi kan lese igjen:

  • Og det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner. Og på jorden skal folkene bli grepet av angst og fortvilelse når hav og brenninger bruser. Mennesker faller i avmakt av redsel og gru for det som skal komme over jorden. For himlenes krefter skal rokkes. Luk 21:25-26

Jeg mener å huske at en oversettelse sier at folk skal utånde av frykt – dvs. dø pga frykt, når disse enorme kreftene reiser seg opp på jorden. Menneskene vil da sanne at de er sannelig små – selv ovenfor kun en skapelse – naturen – men vi frykter ikke Skaperen, som har skapt alt dette – så da må vi lære det på den harde måten.

Du vet – etter at Tsunamien hadde rammet Thailand, så tok de opp sex trafikken – selv de områdene som var hard rammet, kort tid etter – fordi er man forherdet, så fortsetter man bare sin gamle livsstil, og tjener synden – og det vil også skje under Antikrist rike – da Gud virkelig dømmer verden – under selve hardeste fødselen i jordens minne (da er tiden for før-veer over – altså tidlige tegnene på at fødselen snart er i gang – tegn som eks. Tsunami i 2004 – var et av jordens før-veer, og sånne typer katastrofer, som jordskjelv, kriger etc. etc vil utøke pga at synden blir mer komprimert og utspredende – og folkene blir ondere og hardere) – Ordet sier:

Men resten av menneskene, de som ikke ble drept ved disse plagene, omvendte seg likevel ikke fra sine henders verk, så de sluttet å tilbe de onde åndene og avgudsbildene av gull og sølv og kobber, av stein og tre – de som verken kan se eller høre eller gå. Og de omvendte seg ikke fra sine mord eller fra sine trolldomskunster eller fra sitt horeliv eller fra sine tyverier. Åp 9:20-21

Vekkelse i Pensacola, les vitnesbyrdet til pastoren som drev menigheten og sto i fronten for vekkelsen – vekkelsen er ett bilde på hva som også vil skje i Endetiden – men jeg er ganske sikker på at det blir mye mektigere. Gud vil også utfordre de sataniske kreftene – og de onde elitene – for å vise at han faktisk enda har kontroll – samtidig som sjeler blir vunnet.

Menneskene under de siste 7/3,5 årene, har herdet seg alvorlig – og dermed blir også straffene hardere – men de ser ingen grunn til å vende om. Og jeg tror på at en verdensvid vekkelse vil gå over jorden forut for vreden – den kraftigste noensinne – og de menneskene som herder seg mot Guds kraft, undrene og miraklene – og evangeliet – vil bli meget herdet. Jeg har også hørt historier om folk som har herdet seg, og fått en uhyrlig slutt på livet sitt, da de ikke kunne vende om – enda de visste at de burde – men også personlig historier, om en troende som hadde sett dødsrikets gru, og likevel så fryktet hun ikke Gud, trosset advarsler fra en Guds mann og til slutt havnet hun i ett lesbisk forhold. Ser du Guds kraft – vær forsiktig, så du ikke kjemper mot Gud!

Videre sier Lukas:

  • Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med kraft og stor herlighet. Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For deres forløsning stunder til. Luk 21:27-28


Her tror jeg det ikke er helt i riktig rekkefølge, sånn tidsmessig – for ordet Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med kraft og stor herlighet – peker på Åpenbaringen 19, da Jesus kommer som seiersherre – som Kongenes Konge, og utrydder Antikrist hærer – og frelser Jerusalem og det jødiske folket fra total ødeleggelse.

Men så sier Jesus Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For deres forløsning stunder til – da snakker han om det vi pratet om før – om tegnene – Blodmåner, tegnet i Jomfruen, solformørkelse – men også ulykker, naturkatastrofer som Tsunami, jordskjelv, hagl som er ekstremt store etc. Og det er det vi nå prater om, og de er der for at vi kan våkne opp, og som de gode jomfruene i Matt. 25, sørge for å ha nok olje til å nå frem – vi er i den tiden nå – derfor kommer tegnene på Himmelrommet, for de kan ikke manipuleres – og ett tegn som er udiskutabelt, er opprettelsen av Fikentreet.

Da Israel ble opprettet i 1948 – så oppfyltes det Jesus sa:

……..Og Jerusalem skal ligge nedtrådt av hedninger inntil hedningefolkenens tider er til ende. Luk 21:24

Og hedningefolkenes tider er til ende, derfor ble Israel opprettet – som ett endelig tegn, på at vi nå var veldig nær. Det er ett grunntegn – men de som så tegnet da, trodde at Jesu gjenkomst kom med en gang. Men det har nå drøyd i 74 år. Også Jerusalems befrielse i 1967, som inntraff for 66 år siden – var ett stort tegn – men det har drøyd – og det har gjort at mange kristne har sovnet:

Da det dro ut før brudgommen kom, slumret de alle inn og sov. Matt 25:5

Det nest siste tegnet for Blodmåne tetraden – ble oppfylt i 1967-1968, pga Jerusalems befrielse – det var ett stort tegn. Men det siste tegnet, i 2014-15 – er kanskje enda større, for vår del – fordi vår forløsning er nær. Det kommer ingen flere sånne Blodmåne tetrader på 400 år – så dette er det siste – og varsler at vi må gjøre oss rede.

Så fra Lukas 21:29 – så snakker Jesus om fikentreet – som er Israels opprettelse – de fleste store gudsmenn mente dette – som teks. Emmanuel Minos. Og det er ett grunntegn – men som vi vet nå, enden kom ikke med en gang – da det skjedde. Fordi selv om blodmåne tegnet i 2014 var stort – så var hensikten å få Guds menighet å våkne opp av sin søvn – omvende seg fra sine synder og gå inn i helliggjørelse for at ens frelsesdrakt kan skinne klart som dagen, i en mørk verden. Tiden er inne for å gjøre seg klar til å møte vår Brugdom i skyen, Jesus Kristus. Derfor drøyer det ut – som Peter sier:

Herren er ikke sen med løftet, slik noen holder det for senhet. Men han har tålmodighet med dere, for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal komme til omvendelse. Men Herrens dag skal komme som en tyv, og da skal himlene forgå med veldig brak, og himmellegemene skal komme i brann og gå i oppløsning, og jorden og alt som er bygd på den, skal brenne opp. Da nå alt dette går i oppløsning, hvor nødvendig er det da at dere ferdes i hellighet og gudsfrykt, 2Pet 3:9-11

Ikke se Herrens tålmodighet som en svakhet – Han gjør det av omsorg for deg og meg. For at vi kan finne ut hvordan vi kan trekke nærmere Herren – det er nådetiden av å gjøre det. For når Herren stenger døren – da er det mange som vil angre, fordi de ble ikke tatt med. Derfor er det viktig å ta dette på alvor nå – og spør Gud – er jeg redeer jeg i nåden – hva vil du jeg skal gjøreer det noe som mishager deg, Herre? Og ikke gi deg før du får klare svar! Bank på – så skal det lukket opp for deg – for den som ber, han får – men for den som ikke ber – så får han heller ikke.

Tro er å aldri gi opp – og vi har ikke råd til å kaste bort troen, fordi at vi elsker det livet her nede mer. Bare fordi visse bønnesvar tar tid – så betyr det ikke at Gud ikke har hørt deg – Han bare ser om du har tro og tålmodighet – og er villig til å lide under dine prøvelser – enn så vanskelige de kan være – så ser Han om du fortsatt holder på Han, eller om du svikter. Prøvelsene er skatter – vel og merke skjulte velsignelser – ikke noe noen lengter etter, men det er der du får utviklet din Kristus karakter – til å bli mer og mer Gudfryktig i hverdagen.

Så runder Jesus av sin tale om endetiden i Lukas 21 på denne måten:

  • Men ta dere i vare, så ikke deres hjerte tynges av rus og svir og timelige bekymringer, så den dagen skulle komme uventet over dere som en snare. For den skal komme over alle dem som bor over hele jorden. Men våk hver tid og stund, og be at dere må bli aktet verdige til å unnfly alt dette som skal komme, og til å bli stående for Menneskesønnen. Luk 21:34-36

Jeg har vel allerede sagt det meste – men du må ikke bli tatt på sengen, når prøvelsens dag kommer over deg og oss alle! Du og jeg må våke – sånn at de mer alvorlige prøvelsene – altså selve enten de siste 3,5 årene, eller 7 – at vi blir verdige til å unnfly alt dette – og bli stående for Menneskesønnen – da tenker jeg at vi ser de som er verdige i Åpenbaringen 7:

Deretter så jeg – og se: En stor skare som ingen kunne telle, av alle folkeslag og stammer og folk og tungemål. De sto for tronen og for Lammet, kledd i lange, hvite kapper, og med palmegreiner i sine hender. Og de ropte med høy røst og sa: Frelsen tilhører vår Gud, han som sitter på tronen, og Lammet. Alle englene sto omkring tronen og om de eldste og om de fire livsvesener, og de falt ned for tronen på sitt ansikt og tilba Gud, og sa: Amen! Velsignelsen og herligheten og visdommen og takken og æren og makten og styrken tilhører vår Gud i all evighet! Amen.

Og en av de eldste tok til orde og sa til meg: Disse som er kledd i de lange hvite kappene – hvem er de? Og hvor er de kommet fra?  Jeg sa til ham: Herre, du vet det! Og han sa til meg: Dette er de som kommer ut av den store trengsel, og de har vasket sine kapper og gjort dem hvite i Lammets blod. Åp 7:9-14

Det er bare du – sammen med din Mester, ved å ydmyke deg under Hans Ånd – som kan gjøre deg rede – og verdig – til å bli med på Lammets bryllupsfest. Egen kraft nytter ikke her! Her gjelder det tro og utholdenhet!

Legg igjen en kommentar